Gezonde paasbrunch

Een uitgebreid paasontbijt of paasbrunch hoort bij Pasen. Hieronder een aantal tips waarmee je een lekkere en gezonde paasmaaltijd op tafel zet. 

  • Maak het gezellig door de tafel mooi te dekken met een kleurrijk tafelkleed, kaarsjes en verse bloemen. 
  • Zorg voor een schaaltje met mooi geschilderde paaseieren.
  • Schenk kleine wijnglazen in met vers geperste jus d'orante en zet een karaf water op tafel. 
  • Zet een pot verse muntthee. 
  • Kies voor volkoren broodschoorten, zoals volkorenbroodjes, meergranenbroodje, mueslibroodjes, volkorencrackers en volkorenbeschuit. 
  • Kies in plaats van een paasstol voor krentenbrood. 
  • Maak een slanke belegschotel met bijvoorbeeld rosbief, kipfilet, rookvlees, 20+/30+ kaas en filet American. Serveer eens amandel- of hazelnotenpasta en kies voor jam en ander beleg in mooie schaaltjes.
  • Serveer bij ieder bord een verse fruitsalade in kleine schaaltjes. Bijvoorbeeld met druiven, meloen, aardbeien, stukjes peer en kiwi. 
  • Maak zelfgemaakte eiersalade of tonijnsalade op basis van kwark en serveer dit in mooie kleurige schaaltjes. 
  • Zet rauwkost op tafel zoals cherrytomaatjes, schijfjes komkommer, radijs, alfalfa en snoepworteltjes. Serveer dit in gezellige schaaltjes. 
  • Richt je aandacht op de sfeer, gezelligheid, gezelschap en decoraties. Neem de tijd maar laat je niet verleiden tot voortdurend eten doordat je lang aan tafel zit. Bedenkt vooraf wat je precies gaat eten en maak goede afspraken met jezelf hoeveel je mag eten en stop daarna. 

Tip: Een wandeling of een fietstocht is een leuke invulling voor de middag en zorgt ervoor dat je de extra calorieën snel weer verbrandt.

En mocht je toch iets te veel hebben gegeten. Pak de draad de volgende dag op! 

 

Vrolijk Pasen!