· 

Healthy Speculaas Cake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 200 gr. havermout
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 eieren
  • 50 gr. (medjoul) dadels
  • 3 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 handje amandelschaafsel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix alle ingrediënten behalve het amandelschaafsel, in de keukenmachine (of met de mixer) tot een glad beslag. (Makkelijker kan niet!)
  3. Bekleed een cakeblik met bakpapier
  4. Schenk het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Strooi de amandelschaafsel over het beslag en bak de cake ongeveer 35 minuten in het midden van de oven. 
  5. Haal de cake uit de oven en bekijk met een satéprikker of het beslag goed is. Prik met de satéprikker in je cake. Wanneer er geen beslag aan zit is je cake goed. 
  6. Zet de cake in de oven met de deuren open om hem af te laten koelen. Op deze manier zakt je cake niet in. 

Eet smakelijk!