· 

Chinese tomatensoep met kip en omelet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor veel mensen staat soep in het weekend op het menu. In de sombere wintermaanden is het heerlijk om wat langer in de keuken te staan. Daarom heb ik voor jullie het recept van deze overheerlijke soep. De combinatie van de zoetzure smaak met kip, omelet en knapperige groenten maakt deze soep bij ons thuis een favoriet. 

 

Chinese tomatensoep met kip en omelet

 

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • ongeveer 1.5 liter kippenbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik tomatenpuree
  • zakje Chinese roerbakgroente
  • 25 gr. taugé
  • 100 gr. mihoen
  • 3 eetlepels appelmoes
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • (2 eetlepels maizena)
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • zout en peper

Bereiding

  1. Kook de kippenbouten in een hoge soeppan met ongeveer 1.5 liter water in ongeveer 1 uur op middelhoog vuur gaar. De kippenbouten moeten volledig onder water staan. 
  2. Zodra de kippenbouten gekookt zijn, haal je ze uit de pan en laat je ze afkoelen. Wanneer het gevogelte van het bot loslaat, is het gaar. 
  3. Laat 2 kippenbouillons oplossen in het water warme je de kippenbouten hebt gekookt.
  4. Voeg het blik tomatenblokjes en puree, appelmoes, gemberpoeder en suiker toe. 
  5. Terwijl de soep lekker aan het pruttelen is, kluts je 2 eieren in een kom en bak je deze met een beetje olie in een koekenpan tot een omelet. Laat deze vervolgens afkoelen op een snijplank
  6. Zet de staafmixer in de soep en pureer hem mooi glad. 
  7. Voeg de roerbakgroente toe. Voor extra groente voeg je er eventueel nog een prei en/of paprika aan toe. Ook mag je de mihoen nu toevoegen. 
  8. Ontvel de kop en pluk deze van het bot. Dit kan je met je handen doen, maar ook met een vork kan je het vlees lostrekken. Voeg dit toe aan de soep. 
  9. Breng eventueel de soep op smaak met zout en peper. Ook kun je nog een scheutje chilisaus er aan toevoegen. 
  10. Snijd de omelet in reepjes en voeg deze ook toe. 
  11. Schep de soep in kommen en verdeel de taugé er over. 

Advies: Wanneer je van een gebonden soep houdt, meng dan tussen stap 8 en 9 de maizena met 2 eetlepel water en voeg dit toe. Laat de soep nog even rusten om hem iets in te dikken. 

Advies2: Voor een vegetarische versie laat je de kip achterwege. Hiervoor kan je eventueel wat extra mihoen toevoegen. 

 

Eet smakelijk!