Gegrilde zalm op kruidencouscous
Ingrediënten voor 4 personen:
4 roodbaarsfilets van 150 gram
2 citroenen, uitgeperst
5-6 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
peper, versgemalen
300 gram couscous
3 bosuitjes
1 el verse munt, fijngehakt
2 el verse peterselie, fijngehakt
6 gedroogde tomaten op olie, in stukjes of reepjes
12 zwarte olijven zonder pit, in plakjes
Bereiding:
- Besprenkel de zalmfilet met citroensap, zout en peper. Meng 2 eetlepels olijfolie met paprikapoeder, peper en zout. Bestrijk de filets met dit mengsel en laat ze even liggen.
- Doe de couscous in een kom, voeg 250-300 ml water toe, laat de couscous wellen of volg de aanwijzing op de verpakking. (De couscous kan warm of koud als salade geserveerd worden.)
- Rooster de zalm in een hete grillpan mooi bruin en net gaar, ca 5 minuten per kant. Meng intussen de rest van het citroensap met 3-4 eetlepels olijfolie en schep deze dressing met de bosuitjes, munt, peterselie, tomaten, en olijven door de couscous. Serveer de couscous met de zalmfilet erop.
Eet smakelijk!