· 

Gegrilde zalm met kruidencouscous

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gegrilde zalm op kruidencouscous 

 

Ingrediënten voor 4 personen: 

4 roodbaarsfilets van 150 gram

2 citroenen, uitgeperst 

5-6 el olijfolie 

1 tl paprikapoeder 

peper, versgemalen 

300 gram couscous 

3 bosuitjes 

1 el verse munt, fijngehakt 

2 el verse peterselie, fijngehakt 

6 gedroogde tomaten op olie, in stukjes of reepjes

12 zwarte olijven zonder pit, in plakjes 

 

Bereiding: 

  • Besprenkel de zalmfilet met citroensap, zout en peper. Meng 2 eetlepels olijfolie met paprikapoeder, peper en zout. Bestrijk de filets met dit mengsel en laat ze even liggen. 
  • Doe de couscous in een kom, voeg 250-300 ml water toe, laat de couscous wellen of volg de aanwijzing op de verpakking. (De couscous kan warm of koud als salade geserveerd worden.)
  • Rooster de zalm in een hete grillpan mooi bruin en net gaar, ca 5 minuten per kant. Meng intussen de rest van het citroensap met 3-4 eetlepels olijfolie en schep deze dressing met de bosuitjes, munt, peterselie, tomaten, en olijven door de couscous. Serveer de couscous met de zalmfilet erop. 

Eet smakelijk!