· 

Tabouleh van bloemkool

Tabouleh van Bloemkool

 

Hoofd- of Lunchrecept voor 4 personen

 

1 bloemkool

4 eetlepels olijfolie 

1 citroen 

250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd

bosje munt, fijngehakt

2 lente-/bosuitjes, in ringetjes

250 gram feta, verkruimeld 

 

 

Bereiding:

  • Maal de bloemkool in een keukenmachine of hakmolen tot fijne korrels.
  • Maak een dressing van de 3 eetlepels olijfolie en het citroensap, meng deze door de bloemkool.
  • Hak de peterselie en munt fijn en voeg deze toe aan de salade
  • Voeg de tomaatjes, bosui en feta toe. Breng op smaak met peper en zeezout.

Variatie tip: Je kunt er gegrilde Kabeljauw of Witvisfilet bij serveren!

 

Benodigdheden:

- 4 kabeljauw- of witvisfilets

- 2 theelepels komijnpoeder 

  • Verhit olie in een grillpan.
  • Bestrijk de filet met olijfolie en de komijnpoeder. 
  • Gril de filet in circa 6 minuten aan beide kanten gaar. 
  • Serveer met de salade.