· 

Venkelsoep met kip en taugé

Venkelsoep met kip en taugé 

 

Ingrediënten

3 eetlepels olijfolie 

1 venkelknol, in stukjes 

1 ui, gesnipperd 

750 ml kippenbouillon

200 ml kookroom light 

150 gram gerookte kip, in dunne reepjes 

50 gram taugé

 

 

Bereiden : 

  •  Verhit de olijfolie in een soeppan en roerbak hierin de venkel en ui 2-3 minuten. Schenk de bouillon erbij en roer 125 ml kookroom erdoor. Breng de soep aan de kook en laat deze 12-15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak met peper. Schep de kipreepjes erdoor en verwarm zonder te koken. Verdeel de taugé over kommetjes. Schep de hete soep erop, voeg een scheutje room toe en garneer met venkelgroen. 

Eet smakelijk, maar dat gaat vast lukken :-).