· 

Courgette/doperwten soep

Courgette / doperwtensoep

 

Ingrediënten voor 6 personen 

 

500 gram courgette

200 gram diepvries doperwten

300 gram aardappelen

gerookte forel 

2 tenen knoflook

2 kleine sjalotten 

1 liter kippenbouillon 

50 gram basilicum 

50 gram bieslook ter garnering. 

peper en zout 

olijfolie om te bakken 

 

Zo maak je het

 

Snijd de courgette in halve maantjes en hak de sjalotten en knoflook fijn. Fruit dit samen met de peper gedurende 5 minuten aan in iets olijfolie. 

 

Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.

 

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg ze bij de courgettesoep en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. 

 

Voeg de doperwten en de basilicum toe en laat de courgettesoep nog 5 min. zachtjes doorkoken.  

 

Pureer de courgettesoep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. 

 

Trek de forel uit elkaar.

 

Verdeel de courgettesoep over de kommen. Garneer met de forel en naar wens de bieslook.

 

Eet smakelijk!!