· 

Zoete aardappel stamppot

Ingrediënten

 

2 zoete aardappelen

250 gram (baby) spinazie 

blok feta (of harde geitenkaas)

half potje gedroogde tomaten

grove hand walnoten

 

 

 

 

 

 

Bereiding;

  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken.  Breng wat gezouten water aan de kook en kook de aardappelen tot ze zacht zijn, waarschijnlijk zo'n 15 minuten.
  • Snijd de tomaatjes in reepjes en de feta (of harde geitenkaas) in blokjes. Zet even weg.
  • Wok de spinazie kort in wat olie.
  • Zet een droge koekenpan op het vuur en rooster de walnoten in een hete pan zo'n drie minuten totdat ze beginnen te kleuren. Echt, rooster je nuts! Dat geeft zoveel meer smaak. Zet ook even weg.
  • Zodra de aardappels zacht zijn (prik er maar even in met een vork) giet je ze af, maar bewaar je wel een scheutje van het kookvocht.
  • Prak de aardappelen nu met een stamper of vork, en maak smeuïg met een scheutje kookvocht en een scheutje olie. 
  • Meng nu de spinazie, gedroogde tomaatjes en feta door de gestampte aardappelen. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
  • Maak af met de walnoten en... Eet smakelijk!