· 

Gnocchi met pesto, kip en sperziebonen

 

Ingrediënten:

400 gram gnocchi

4 el olijfolie

400 gram sperziebonen

300 gram kipfilet

250 gram cherrytomaten

3 el pesto

50 gram geroosterde amandelen

85 gram veldsla

 

 

 

 

 

Bereiding:

1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze beetgaar. 

2. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper.

 

3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kipfilet in blokjes 6 min. op middelhoog vuur gaar. Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Halveer de cherrytomaten en bak ze in dezelfde koekenpan 2 min. op middelhoog vuur.

 

4.Meng met 2 el pesto. Hak de amandelen grof. Meng de gnocchi met de rest van de pesto, tomaten, snijbonen, kip en veldsla. Bestrooi met de amandelen en breng op smaak met peper.

 

Voedingswaarden (per portie)

energie kcal 439 

eiwit 38 gram 

koolhydraat 51 gram 

vet 34 gram 

verzadigd vet 5 gram