· 

Coq au vin blanc

Coq au vin blanc

 

hoofdgerecht voor 8 personen

500 kcal 

30 min. bereiden, 1 uur en 30 min. wachten

 

Ingrediënten:

6 kippenbouten

25 gram ongezouten roomboter

2 uien

300 gram winterpeen

4 tenen knoflook

175 gram champignons (extra fijn)

1 blaadje gedroogde laurier

1 fles droge witte wijn

1 bio kippenbouillontablet

7,5 gram verse platte peterselie

 

Braadpan!!

 

Bereiden: 

1. Bestrooi de kip rondom met de bloem. peper en evt. zout. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de kip in 2 delen op middelhoog vuur in ca. 10 min. rondom bruin. Neem uit de pan en giet het bakvet af. 

2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de winterpeen in dunne plakjes. Snijd de knoflook, ui, peen, laurier en champignons 5 min. in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de wijn en het bouillontablet toe en breng aan de kook. Leg de kip in de pan en laat 1 uur en 30 min. op laag vuur garen. Neem de kip uit de pan en pluk het gevogelte in grote stukken van het bot. Doe terug in de pan. 

3. Snijd de peterselie fijn. Breng de coq au vin op smaak met peper en eventueel zout, verwijder het laurierblad en bestrooi met de peterselie. 

 

Tip: Je kun de Coq au vin 2 dagen van te voren bereiden.