· 

Saucijzenbroodjes

 

Totaal niet VitAn proef, maar wel erg geliefd bij vrienden en familie.

Na een pol of ik het recept moest delen ja of nee, was er duidelijk gestemd op Ja :-).

 

Vandaar het recept!! 

 

Geniet ervan met (je) mate(n) :-). 

 

 

 

 

 

 

 

Saucijzenbroodjes

 

Ingrediënten

300 gram rundergehakt 

2 rundersaucijzen 

1 ei

Shoarmakruiden

Bladerdeeg

Sesamzaadjes en/of maanzaadjes (optioneel)

1 (volkoren) beschuit

 

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Verdeel de bladerdeeg vellen over je aanrecht om te ontdooien.
  3. Meng het gehakt en de saucijzen door elkaar in een kom. Het vlees van de saucijzen ontdoe je van het ‘velletje’ door er in te knijpen. 
  4. Maal het beschuit, meng deze door het vlees, net als 1/4 van het zakje shoarmakruiden en 3/4 geklopt ei. 
  5. Kneed het vleesmengsel goed door elkaar.
  6. Bestrijk de boven en onderkant van de bladerdeeg met wat water.
  7. Maak ‘worstjes’ van het vleesmengsel en leeg dit in het midden van het bladerdeeg. Vouw ze dubbel. Ik maak zelf altijd mini saucijzenbroodjes en daarom snijd ik ze in 3e. 
  8. Bestrijk de bovenkant met de overgebleven ei en bestrooi naar wens de sesam- en/of maanzaad.
  9. Bak de broodjes in het midden van de oven ong. 20 min. goudbruin!

 

Eet smakelijk!!