· 

Bananenbrood

Gezonde Bananenbrood 

 

Super makkelijk recept en ook nog eens heel gezond én lekker...

 

Ingrediënten: 

3 rijpe bananen

3 eieren

200 gram volkorenmeel (of speltmeel)

4 medjool dadels (of 60 gram dadels)

2 tl bakpoeder

50 gram 85% pure chocolade

75 gram pecannoten (of noten naar wens)

30 gram kokosrasp

 

 

Bereiding:

 

1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

2. Pureer de bananen samen met de dadels (let op pit), glad met een staafmixer in een kom.

3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix ze door het bananen beslag.

4. Spatel het volkorenmeel met het bakpoeder en een snufje zout door het beslag.

5. Hak de noten en de chocolade grof en spatel door het beslag.

6. Spatel ten slotte de kokosrasp door het bananen beslag.

7. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 - 50 minuten af. De cake is klaar wanneer de satéprikker er schoon en droog uitkomt, zodra je deze in het midden van de cake steekt.

* De structuur van de cake blijft een beetje 'nattig'.

 

Het bananenbrood bewaar je buiten de koelkast en is 3 dagen houdbaar.

Invriezen kan ook. Tip; per plakje, kun je er uithalen wat je nodig hebt.