Door te drinken tijdens het eten kauw je minder en maak je minder speeksel aan.
De enzymen in het speeksel zetten de spijsvertering op gang en maken een gladde 'brei' van ons eten. Door minder goed te kauwen zou dit proces dus deels mislukken.
Het drinken tijdens het eten zorgt ervoor dat het zure maagsap in de maag wordt verdunt. Hierdoor wordt het lastiger voor de maag om het voedsel goed af te breken. Daarnaast wordt de ph waarde van 5,5 eerder bereikt en zal het eerder (te vroeg!) in de darmen terecht komen.
Dit alles resulteert dus in onvoldoende afgebroken voedsel in de darmen. Wat vervolgens voor meer bacteriële activiteit zorgt, met een opgeblazen gevoel tot gevolg.
Waardoor ook de voedingstoffen onvoldoende uit het voedsel kunnen worden opgenomen. Dit kan de oorzaak zijn van een hoop ellende als ziekte en vermoeidheid.
Drink daarom 30 min. voordat je gaat eten nog een groot glas water!