Deze goedgevulde geroosterde paprika soep is een blijvertje!
Boordevol vitaminen en niet onbelangrijk een heerlijke smaakmaker.
De verschillende ingrediënten zorgen bij iedere hap dat je je gelukkiger voelt. Geloof je het niet? Probeer het maar uit, ik hoor het graag terug :-).
Geroosterde paprikasoep
Ingrediënten
200 gram volkoren pasta (ik gebruik rigatoni)
4 rode paprika's
1 teen knoflook
2 el olijfolie
1 ui
2 blikken tomatenblokjes
3 tl. geroosterde paprikapoeder
1 groente bouillonblokje
500 ml water
4 takjes basilicum
1 chorizoworst
1 courgette
1 rode puntpaprika
Bereiding
1. Kook de pasta volgens bereidingswijze verpakking
2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika doormidden en verwijder het 'klokhuis'. Leg de paprika's met de bolle kant naar boven op het bakpapier en schuif de bakplaat in het binnen van de oven. Bak de paprika's ongeveer 20 minuten tot ze donker kleuren.
3. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en bak de knoflook en ui glazig.
4. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, bouillonblokje, basilicum, water en peper toe en roer goed door. Laat op middelhoog vuur zachtjes koken.
5. Zodra de paprika's klaar zijn voeg je deze toe en pureer je het glad.
6. Snijd de chorizo in partjes, courgette en puntpaprika in stukjes en bak het geheel in een koekenpan.
7. Giet de pasta af en voeg deze samen met chorizo, courgette en puntpaprika toe aan de soep. Serveer direct!
Eet smakelijk!