Poké bowl
Ingrediënten voor 4 personen
200 gram rijst (naar keuze)
Kikkoman sojasaus minder zout
+/- 350 gram wilde zalm of kipfilet
romanasla
halve komkommer
edamame bonen
mango
taugé
avocado
wasabi noten
cassave kroepoek
ketjap marinade
olijfolie
Benodigdheden:
- diepere schaaltjes
- vijzel
- koekenpan
Bereiding:
1. Kook de rijst volgens verpakking.
2. Snijd de zalm of kipfilet in blokjes en marineer naar wens. Zet het zolang in de koelkast.
3. Snijd de komkommer, avocado en mango in de lengte.
4. Hak de wasabi noten in een vijzel.
5. Bak de zalm (kort) of kipfilet gaar in een koekenpan, bestrooi evt. sesamzaadjes.
6.. Verdeel de gekookte rijst over de schaaltjes.
5. Maak de poké bowl af door de groente langs de rand op te maken naar wens.
7. In het midden van de poké bowl schaaltjes, verdeel je de zalm of kipfilet.
8. Besprenkel met sojasaus en serveer de wasabi nootjes eroverheen.
9. Verpulver in je hand de cassave kroepoek en verdeel dit over de schaaltjes.
10. Geniet vol overgave!!
Tip: Je kunt eindeloos variëren met producten. Denk bijvoorbeeld aan zeewier, zeekraal, gerookte zalm, garnalen, beefreepjes, wortels (julienne)