Weinig tijd, maar toch iets voedzaam en gezond op tafel?
Dan is dit Mexicaans taco gerecht de moeite waard om te maken.
Het gerecht is vegetarisch, toch liever vlees erbij? Gehakt kun je prima toevoegen. Ik doe er zelf altijd champignons bij.
Al jaren één van de favoriete gerechten van mijn zoon. Begrijp niet dat ik hem niet eerder met jullie heb gedeeld. Beter laat dan nooit...
Taco’s met ananas, paprika en kidneybonen
Mexicaans
Ingrediënten
1 ananas
2 el olie
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes
3 tomaten, in blokjes
1 blik kidneybonen (400g), uitgelekt
1 doos tacoschelpen (12 stuks)
1 zakje gemalen belegen kaas (150 g)
1 bakje koriander (15 g) fijngesneden
Snijd de ananas in stukken. Verwijder met een scherp mes de harde kern.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin.
Voeg de paprika en tomaat toe en bak al omscheppend 3-4 min.
Voeg de kidneybonen en ananas ook toe en verwarm ze mee.
Breng op smaak met peper en zout (eventueel).
Verwarm de oven voor op 180 C.
Leg de tacoschelpen in een grote ingevette ovenschaal en vul ze met het bonenmengsel.
Bestrooi de bovenkant met kaas en bak in het midden van de oven in 10 min de taco’s goudbruin.
Garneer met de koriander.
Bevat per eenpersoonsportie
Energie 390 kcal- Eiwit 15 g- Vet 19 g- Koolhydraten 38g.