· 

Pastasalade met pesto en garnalen

Pastasalade met pesto en garnalen

 

Ingredienten voor 4 personen 

 

- 300 gram volkoren penne 

- 300 gram extra fijne tuinerwten

- 225 gram rauwe gepelde roze garnalen 

- 95 gram pesto alla Genovese 

- 300 gram snoeptomaatjes 

- 120 gram zwarte olijvenplakjes 

- 40 gram rucola

 

 

1. Kook de pasta in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de laatste 3 min. de tuinerwten mee.

 

2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de garnalen met 1 el pesto (per 4 personen) in 2-3 min. op middelhoog vuur gaar. Halveer ondertussen de tomaatjes en laat de olijven uitlekken.

 

3. Giet de pasta en tuinerwten af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en meng de rest van de pesto erdoor. Voeg de tomaten, zwarte olijven, rucola en gebakken garnalen toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

 

Combinatietip:Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
Bewaartip:Heb je pastasalade over? Bewaar afgedekt in de koelkast voor de volgende dag als lunch.